Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

03-02-2013, 20:21

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната за 4 февруари

София
В 11.00 часа, пред Секретната секция на Народното събрание ще бъдат извадени публично разсекретените досега документи от Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта.

От 14.00 часа в зала „София” на Гранд Хотел „София” министър Цветан Цветанов ще открие проект на тема: „Повишаване на административния капацитет на служителите от МВР за превенция и разкриване на престъпленията, свързани с културното наследство на Република България”. На церемонията ще присъстват министър Вежди Рашидов, представители на Посолството на Република Италия, прокуратурата, на браншовите организации на колекционерите и търговците на културни ценности и други.

От 11:30 часа на бул. „Витоша” 18 ще се проведе редовна пресконференция Националното ръководство на ДСБ.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция относно нуждата от индивидуални договори с Топлофикация и високите сметки. Организатори са гражданите на София, които в знак на протест изгориха декемврийските си сметки за парно на 20 януари тази година пред Столична община.

От 19.00 ч. в Централния военен клуб в София ще се състои благотворителен концерт с участието на Биг бенда на БНР, с диригент Антони Дончев и солисти Васил Петров и Камелия Тодорова. Събитието е в подкрепа на Дарителска инициатива „За живота” под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

В конферентната зала на Информацинното бюро на ЕП в София ще се проведе дискусия на тема „След референдума за АЕЦ – какво предстои. За мястото на ядрените мощности в енергийното развитие на България”. Партньори на събитието са Българска стопанска камара и Институт за енергиен мениджмънт.

Варна
От 14.00 часа в зала „Варна” на общината ще се състои пресконференция, организирана по повод Световния ден за борба с рака. Организатори са пациентската организация на онкоболните с подкрепата на община Варна.

Пазарджик
От 9.00 часа в Съдебната палата започва поредното заседание по делото за радикален ислям.

Плевен
От 14.00 часа започва церемония по откриване на модернизираната Клиника по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ „Д-р Георги Странски”. На откриването ще присъстват председателят на НС Цецка Цачева, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и народни представители.

Казанлък
От 9.30 часа в Заседателна зала № 6 на Община Казанлък ще се проведе информационна среща на тема „Стратегически рамки на новия програмен период, важни акценти и практически насоки за разработване на общинския план за развитие 2014-2020 година“.

Благоевград
От 11:00 часа пред паметника на Гоце Делчев на площад „Македония” ще бъдат поднесени цветя и ще се отбележат 141 години от рождението на революционера.

Стара Загора
В 12.00 ч. на стадион „Берое“ ще се проведе церемония за символична първа копка за начало ремонтните дейности на лекоатлетическата писта. В церемонията ще участват Н.В. старозагорският митрополит Галактион, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, представители на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ и „Обединение Берое 2013“.


Хасково
От 10.00 часа министър Цветан Цветанов ще участва в курбан за здраве, който ще дадат жителите на с. Бисер. Поводът е една година от големите наводнения в област Хасково.
На събитието ще присъства и директорът на ГД“Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

От 14.00 часа на площад „Свобода” започва официална церемония по посрещането на военнослужещите от 23-я български контингент, които се завърнаха след успешно участие в операцията на НАТО в Кабул, Афганистан. На нея ще присъстват министър Аню Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.