Цигани грабят и тероризират наред в Карлуково

Крими

04-02-2013, 12:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Не е останал необран дом, някои дори по 20 пъти

Жителите на село Карлуково от месеци са пропищели от нагли цигани, които обират домовете им, предаде bTV.

Хората определят случващото се като пълен вандализъм и за пореден ден излязоха на протест на площада на селото.

"Не може да се живее. Последните години и месеци има бум на кражбите, положението стана нетърпимо. Всичките 105 къщи са обирани, някои и по 20 пъти", каза възрастна жена, чийто дом също е попадал под набезите на живеещите в Карлуково роми.

Хората показаха оглозганите си домове - отмъкнати електроуреди и мивки, отрязани бойлери и лампи, откраднати дрехи, легла, одеяла и всякаква друга покъщнина, претърсени мазета и тавани. Нищо не е останало скрито от погледа и ръцете на крадците.

В повечето случаи става въпрос за действане по конкретна схема – през счупен прозорец на къщата обирджиите вкарват непълнолетно дете, което претърсва къщата и започва да изнася вещите. За по-големите вещи влизат и цели групи от хора, след което откраднатото се товари на автомобил.

Протестиращите хора заявиха, че искат промени в Закона за защита на частната собственост, както и в този за защита на непълнолетните. Настояват и за бързо правораздаване, защото на практика крадците са известни – както на кмета и полицията, така и на съда в Луковит.