Грипна ваканция в Стамболийски

Животът

04-02-2013, 11:48

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Пловдив засега няма да се обявява

Училищата от община Стамболийски най-вероятно ще излязат в грипна ваканция от утре. Това съобщи пред журналисти д-р Ваня Танчева, директор на РЗИ Пловдив.

В момента все още се правят преизчисления, окончателното решение ще се вземе следобед, каза Танчева, цитирана от novini.bg. Данните се събират от комисия, в която участват лекари от РЗИ и експерти от Регионалния инспекторат по образование в Пловдив. Броят на учениците, отсъстващи от училище заради остри вирусни инфекции, в община Съединение, се е качил рязко, потвърди и Иванка Киркова, началник на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив.

Основно РЗИ следи процеса, но наш експерт е включен в комисията, която следи епидемиологичната обстановка на територията на областта, добави Киркова. По думите и, в момента ситуацията в областта е спокойна, въпреки търсенето и питанията на ученици и родители. Има болни деца, които отсъстват от училище, но картината все още не е обезпокоителна. От регионалния инспекторат по образование в Пловдив предупреждават децата да не отсъстват безпричинно, ако са здрави, тъй като предстои краят на срока и е добре да бъдат в училище. Обстановката е динамична и затова се следи непрекъснато.