Слънчев бряг, Канариос и Лазур оглавиха Морската лига

Спорт

04-02-2013, 11:52

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Кръгът бе посветен на големия бургаски футболист Велиян Парушев

Хубавото време в неделя събра много привърженици на футбола на спортен комплекс Каменица Арена, за да наблюдават срещите от 8-мия кръг на аматьорското първенство в Бургас.

През миналата седмица мачовете в лигата бяха отложени поради сняг и минусови температури. Кръгът в неделя бе посветен на големия бургаски футболист Велиян Парушев, а участниците събраха сериозна сума, която ще бъде предадена на семейството му.

Мачовете предложиха много емоции и някои неочаквани резултати. Един от лидерите Ливърпул загуби от друг водач в класирането Канариос с 5:2 и отстъпи от челната позиция. От своя страна Слънчев бряг и Лазур не допуснаха изненади и спечелиха съответно срещу Арми Пауър с 6:0 и Тал Инженеринг с 9:4. Малко неочаквано един от доскорошните лидери в лигата В и К отстъпи с 3:13 от отбора на Елеганс.

Два отбора в Морската лига все още нямат спечелен двубой. Галант загуби в оспорван мач с 5:7 от Бургас Пауър, а Вис ойл Груп бе надигран от Интерпласт със 2:7.

След двубоите от кръга три отбора са начело с пълен актив от точки. Слънчев бряг, Канариос и Лазур оглавяват таблицата за временото класиране с по 21 пункта. След тях се нареждат Words  с 19, Ливърпул с 18 и Интерпласт с 16 точки.

При голмайсторите водят Васил Даменлиев – Слънчев бряг с 29 гола, Милен Стайков – Елеганс 23 и Дилко Николов – Перла с 16 точни попадения.

Следващият кръг на лигата е идната неделя.