Скандал! Разкриха 380 уговорени мача

Спорт

04-02-2013, 15:18

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Черното тото плъзна и в Шампионска лига

Скандалите с уговорени мачове продължават да набират сила с всеки изминал ден. Европейската полицейска служба (Европол) съобщи днес, че е разкрила престъпен синдикат, уговорил 380 мача в Европа, включително два от Шампионската лига, както и европейски и световни квалификации.
Едната среща, която е набеден за манипулирана, се е играла в Англия. Престъпеният синдикат, координирал операцията е базиран в Азия, а под подозрение са цели 425 официални лица, съдии, играчи и престъпници. Европол, която разследва случая от 18 месеца, заявиха, че става дума също и за няколко топ срещи в европейските лиги. Престъпниците са заложили 16 милиона евро на срещите и са изкарали 8 милиона печалби. От тях 2 милиона са били платени на замесените. Уговарянето на мачовете е ставало в 15 държави, а досега са арестувани 50 души. "Това е работа на престъпна група, базирана в Азия, работеща с криминални мрежи в Европа", заяви в Хага Роб Уейнрайт, директор на Европол. "Това е най-голямото разследване на манипулирани срещи в Европа. Резултатите му разкриха голям проблем за футбола в Европа. Открихме голяма криминална мрежа", добави той.

През миналата година се появиха информации за уговорени срещи и в България, но от Европол не разкриха кои точно са страните, в които има подозрение за уговаряне на двубои.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"