На битка срещу крепостничеството на артистите

София Лайф

04-02-2013, 16:00

Снимка:

Sofiautre

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Маги Халваджиян и Наско Янкулов обединиха сили да променят статуквото в мениджмънта

Маги Халваджиян и Наско Янкулов официално представиха новата си агенция за мениджмънт на артисти Top Artist Agency, с която ще водят битка да се създадат единни правила на този пазар.

Не искаме хората на изкуството да са измекяри, искаме да има ясни правила и никой да не се чувства като крепостен селянин като подписва договор. Много неща не ми харесват, но ме познавате - аз съм бунтар, и ще се боря всеки артист да получава заслуженото, заяви Халваджиян.

В момента, по-голямата част от певци, актьори, режисьори, писатели играят самостоятелно. Вместо да мислят как да представят по най-добрия начин своя спектакъл, книга или концерт те са едновременно счетоводители, озвучители, осветители, осигуряват си участия. Трябва да сложим край на това безумие и всеки един от тях да се съсредоточи за своята изява, допълни Наско Янкулов.

Агенцията ще предлага и други услуги като организиране на всякакви събития, сцени, заснемане, изработване на реклами и др.

Вече имаме ексклузивни договори с над 30 артисти от различни сфери, което означава, че от тук нататък само ние можем да ги представляваме, заяви Халваджиян.

Сред имената, които вече са подписали с агенцията са Мария Илиева, Хилда Казасян, Димитър Рачков, Мария Игнатова, Васил Василев-Зуека, D2, Gravity Co., Николай Урумов, Стефан Рядков, Мария Сапунджиева, квартет Славей, Малин Кръстев, Алекс Раева, DJ Doncho, Roots Rocket Band, Bobby Yotzov Sextet, Дани Милев, Митко Щерев и "Диана Експрес" и др.

Наско Янкулов загатна и за някои от бъдещите проекти на компанията, сред които е и учредяване на Годишни музикални награди. Първото издание ще бъде през 2014 година, когато ще бъдат отличавани най-добрите лайв концерти, изпълнители, дебютанти и клубове.

Една от най-трудните ни борби ще бъде да убедим медиите, че българската музика има своето място в ефир. В момента тя е 1%, което си е буквално подписване на смъртната присъда. Всички си спомняме периода 2000-2004 година, когато българската музика без закон имаше около 50% присъствие в радио и телевизионния ефир и това време беше истински разцвет - продаваха се дискове, създаваха се много клипове и продукция, концертите и турнетата се разпродаваха напълно. Надяваме се пак да бъде подадена ръка на българските артисти, каза Янкулов.