Първанов отхвърли вариант за коалиция ГЕРБ – БСП

Политика

04-02-2013, 20:15

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бившият президент обаче не отхвърля други възможности за коалиране

"Не вярвам някой да се хване да управлява с ГЕРБ. В БСП всеки, който надигне глас в тази посока, ще получи категоричен отпор. Поне БСП в такава коалиция няма да участва", катеоричен бе Георги Първанов, в предаването "Лице в лице" на bTV.

Според Първанов партията няма да подкрепи решение за коалиция с ГЕРБ. По думите му обаче БСП би била в коалиция, която да изключва ГЕРБ.

Според него поправката в устава на БСП, според която човек, който е напускал БСП за известно време, не може да се кандидатира за неин председател или в ръководния орган, не е персонифицирана. „Не виждам в текста себе си. Аз не съм напуснал партията по своя воля. В президентството партията ме е изпратила. Аз бях кандидатът на БСП за президент”, посочи Първанов.

Попитан дали очаква нова тройна коалиция в следващия парламент, Първанов каза: „Да очакваш нещо не означава да го искаш. Аз искам да има еднопартийно управление. Едно е да искаш нещо, друго е да боравиш с реалностите. Искам еднопартийно управление, защото само това позволява да се реализира програмата, в името на която си излязъл пред избирателите, без да шикалкавиш”.