Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

04-02-2013, 20:49

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 5 февруари

София
В 9.00 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Павел Тренев и други 9 подсъдими за ЦКБ.

От 9.15 часа в офиса на „Движение България на гражданите” на ул. „Г.Бенковски” 7 ще се проведе пресконференция по актуални въпроси.

От 9.30 часа в хотел „Шератон“ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще открие Първа регионална газова конференция на тема „Газови перспективи“.

В 10.00 часа в сградата на президентството на бул. „Дондуков” 2 ще се проведе заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

От 10.00 часа в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе пресконференция на представляващия ВСС Соня Найденова, на който тя ще направи отчет за дейността на ВСС през изминалите два месеца (декември и януари).

От 10.00 часа в Българската академия на науките ще бъде проведена среща за обсъждане на темата за толерантността в Република България – „Религията като мярка за морала в едно общество”.

От 10.30 часа в район Нови Искър (гр. Нови Искър, ул. „Искърско дефиле“ 123) екипът на Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ – София) ще проведе информационна среща на тема „Европейски средства за нас“.

В 11.00 часа в Заседателната зала на Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде представена инициатива за подкрепа на образованието.

От 11.00 часа в хотел „Анел” министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще вземе участие в обществено обсъждане на промени в Закона за храните.

От 11.00 часа в сградата на Центъра за икономическо развитие на ул. „Червена стена” № 46 ще бъдат представени резултатите от доклада: „Икономиката на България, януари 2013”.

От 13.00 часа в зала „Изток” на Народното събрание ще се проведе младежка дискусия „Права и отговорности в Интернет”. Форумът е по повод 10-то юбилейно отбелязване на Деня за безопасен интернет и е под патронажа на председателя на парламента Цецка Цачева.

От 13.00 часа в централата на СДС на ул. „Г.С.Раковски” 134 ще се проведе пресконференция след заседание на ръководството на партията.

В 13.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети дома за възрастни хора „Зона Б-5”.

В 14.30 часа пред паметника на Незнайния воин председателят на парламента Цецка Цачева ще посрещне делегация на Събранието на Република Албания, водена председателя на Събранието Йозефина Топали. В 14.45 часа ще се проведе срещата на председателя на Народното събрание с председателя на Събранието на Република Албания Йозефина Топали.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе кръгла маса на тема „Права и отговорност в Интернет“.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Радикалната левица (Движение „Че Гевара” и Съюз на комунистите в България).

Балчик
В 13.30 часа в хотел „Мистрал” ще се проведе заключителна пресконференция на проект „Оптимизиране процеса на формиране на качествени политики в Община Балчик чрез широко прилагане на принципа на партньорство”.

Варна
В 11.30 часа в Младежкия дом заместник-кметът на община Варна доц. Христо Бозов ще връчи сертификатите на младежите, успешно преминали дистанционното онлайн обучение по безопасен интернет.

В 12.00 часа в Младежкия дом ще се проведе публична сесия на тема „Социални мрежи – рискове и възможности, права и отговорности” – за представители на Градския превантивен клуб и училищните превантивни клубове по безопасен интернет.

В 12.00 часа във фоайето на втория етаж на община Варна ще бъде подписан общинския колективен трудов договор за отрасъла средно образование между кмета на община Варна Кирил Йорданов и представители на Синдиката на българските учители, Регионалния синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”, Независимия учителски синдикат към КНСБ, Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и Съюза на директорите в системата на образованието в Република България.

Ветово
От 16.30 часа в централния офис на ГЕРБ в младежкия дом /ет. 2/ в центъра на град Ветово общинският съветник Валентина Наумова ще изслушва проблемите на жителите.

Смолян
От 11.00 часа кметът Николай Мелемов ще посети в дома му Тома Чолаков, който навършва 100 г.

Ямбол
От 17.30 часа в зала 107 на община Ямбол ще се проведе публично обсъждане на проектобюджета за настоящата 2013 година и отчет на Бюджет 2012 г.