Заради спор на купон: Ученици си спретнаха меле в двора на школо

Крими

05-02-2013, 13:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

След уговорка във Facebook - масов бой пред школо в Русе

Задържани и разпитани са 24 младежи, леко пострадали са двама абитуриенти

Ученици от Правец, Ботевград и Етрополе си спретнаха здраво меле в понеделник сутрин, съобщават от Областната дирекция на МВР-София.

Към момента за инцидента са разпитани 24 младежи, като продължава установяването на всички ученици, съпричастни към скандала.

Вчера около 10.00 часа на тел. 112 е получен сигнал от ръководството на езиковата гимназия в Правец за възникнал скандал и сбиване между голяма група ученици. Незабавно към училището били насочени служители на охранителна и криминална полиция, придружени от инспектор от Детска педагогическа стая.

На място е установено, че са се сбили възпитаници от езиковата гимназия в Правец, професионалната гимназия по техника и мениджмънт в Ботевград, професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец и ученици от Етрополе.

Веднага били предприети действия за установяване на участниците в скандала, в резултат на което в полицейското управление в Правец били отведени 20 непълнолетни и четирима пълнолетни младежи.

В резултат на разследването е установено, че в основата на скандала е парти, което деветокласници от езиковата гимназия организирали на 1 февруари в дома на своя съученичка в Етрополе.

По време на веселбата двама от празнуващите се сдърпали с двама местни, вследствие на което 15 минути по- късно са били нападнати от около 15 непознати.

За предотвратяването на инцидента се намесил автопатрул, след като майката на деветокласничката позвънила в полицията.

В хода на разследването криминалистите установили, че на 2 февруари учениците от езиковата гимназия са се уговорили в социалната мрежа да се съберат на 4 февруари пред училището си, за да се саморазправят с нападателите от Етрополе. По същия начин се организирали и техните опоненти.

Така вчера двете враждуващи групи се събрали за изпълнение на плана си. При сбиването с леки телесни повреди са пострадали двама абитуриенти от езиковата гимназия.

Двадесетте непълнолетни младежи са разпитани, като след снемане на обяснения са предадени на родителите им и са съставени предупредителни протоколи.

За случая е уведомен районен прокурор от Ботевград. В РПУ- Правец пък е образувана преписка. Продължава работата по пълното изясняване на случая и установяване на всички, съпричастни към инцидента.