Баретата пак опериран, но все още – нестабилен

Опасността за живота му не е преминала, твърдят от "Пирогов"

Опасността за живота на Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата, който беше прострелян с 4 куршума пред Съдебната палата, все още не е отминала, той все още се намира в Централна реанимация.

"След преценка на лекарите се взе решение за извършване на планирана операция вчера. Направи му се метална стабилизация на бедрената травма и ревизия на раните. Продължаваме да следим състоянието му", казаха на брифинг лекуващите го лекари от "Пирогов".

Баретата бе прострелян на 29 януари сутринта пред входа на Съдебната палата, в центъра на столицата. При нападението бе ранен и човек на охраната на Баретата. Това е 43-годишният Атанас Станков, който чувайки изстрелите, е започнал да стреля срещу снайперист, намиращ се в отсрещната сграда срещу палатата. След това и охранителят беше прострелян.

Стрелбата стана малко преди 9.30 часа. В същото време срещу сградата на Съдебната палата избухна огромен пожар. Силно димеше последният етаж на сградата на Търговския център, където се намират адвокатски кантори. Именно оттам е стреляно по Баретата, доказаха разследващите.