България - Естония бил шедьовърът на тотомафията

Спорт

05-02-2013, 20:00

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Нашите били лесна плячка

България - Естония е шедьовърът в тотомафията, гръмна "Шпигел". Според немското списание това е перлата на Уинстън Радж Перумал, който в момента е във финландски затвор за уреждане на мачовете.

Сингапурецът пропътувал половината свят, за да намери будали, които да му помогнат да извърши брилятната измама. Той преговарял с куп футболни шефове и в крайна сметка успял да нареди два мача: Боливия - Латвия и България - Естония. Всичко било описано от прокуратурата във Финландия, съобщава Sportline.bg.

"Перумал е просто един от безкрупулните посредници на Дан Тан", твърди "Шпигел". "Системата е перфектна. Подставеното лице създава фирма за организиране на мачове. После отправя офертата с гарантиран хотел, превоз, рекламни и телевизионни права", продължава авторитетното немско списание.

България била лесна плячка за Перумал. "Федерациите, които са се вързали, търсили именно такива оферти. После Перумал трябвало само да хване тримата съдии и/или един от двата отбора, за да си прави каквото иска. Още преди началото на България - Естония той е бил богат човек. Последвалото равенство 2:2 е най-дръзката измама.

Резултатът не е толкова съмнителен, колкото начинът, по който се е получил. Четири дузпи и то в избраното време от Перумал", коментира "Билд". "Имах странното чувство, че става нещо нередно. Но не съм вярвал, че е възможна такава манипулация", обяви бившият ни селекционер Лотар Матеус за "Шпигел".

Немците припомниха и признанията на хърватския манипулатор Анте Сапина и компания пред властите в "Бохум", че са наредили "Базел" - ЦСКА чрез украинския съдия Ориехов.