Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

05-02-2013, 20:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 6 февруари

София
Министър-председателят Бойко Борисов ще разговаря с председателя на Събранието на Република Албания Йозефина Топали. Срещата ще се проведе в Министерски съвет.

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с председателя на парламента на Република Албания Йозефина Топали, която е на посещение у нас. Срещата ще се състои на “Дондуков” 2.

В 8.50 часа в Южното фоайе на парламента ученици от родното място на Петко Каравелов – Копривщица, ще бъдат специални гости на Народното събрание. Цецка Цачева и народни представители ще присъстват на заупокойна служба в памет на големия български държавник от 14.30 часа в храма „Свети Седмочисленици”. В 15.00 часа ще бъдат поднесени цветя на гроба на Петко и Екатерина Каравелови.

От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.
В 10.50 часа председателят на Събранието на Република Албания Йозефина Топали ще направи Обръщение към народните представители в пленарната зала на българския парламент.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

От 10.00 до 13.00 часа в Представителството на Европейската комисия в България на ул. “Московска” № 9 ще се проведе национален информационен ден по програма „Подкрепа за ИКТ политики” от Рамкова програма „Конкурентоспособност и иновации” на Европейската общност (2007-2013 г.).

В 11.00 часа в Народна библиотека „Свети Свети Кирил и Методий" ще се състои пресконференция във връзка с завършването на националния видеокаталог „Това е България“.

В 11.00 часа сдружение „Национален алианс за развитие” на ІІІ-тия етаж в сградата на Съюза на журналистите ще бъде представена книгата на Таня Йовева „Европа за хората – достойният труд на достойните хора”.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА Гражданска коалиция за Пловдив ще даде пресконференция на тема „Незаконен строеж на хълма Бунарджика в Пловдив”.

От 11.00 часа в София прес Клуб „1-ви ноември" и граждански активисти ще дадат пресконференция на тема: „Мутрите във властта. Криминалните аспекти на функционирането на днешната власт в България ще бъдат разгледани в светлината на последните разкрития на сайта "Бивол". Изходът от критичната криминогенна ситуация е в обединяването на всички политически и граждански сили около програма за дълбоки социални реформи, изложени в Манифеста за народна социална държава”.

В 12.00 часа в София прес Институтът за развитие на публичната среда ще даде пресконференция на тема „Проработи” ли пряката демокрация в България?

От 12.00 часа в пресклуба на БТА АКБ ФОРЕС Българска Инвестиционна Група ще даде пресконференция на тема „Българска Инвестиционна Група иска спешно разследване на дейността на Агенцията за следприватизационен контрол”.

От 12.00 часа в сградата на СЕМ – София, бул. “Шипченски проход” № 69, заседателната зала на 5 етаж Съветът за електронни медии ще бъде домакин на подписването на Споразумението за регулирането на звука на рекламата в програмите на доставчиците на аудио-визуални медийни услуги между Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), Българската асоциация на рекламодателите (БАР) и Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА).

От 12.30 часа на пресконференция в зала 2 на Министерството на труда и социалната политика ще бъдат представени решенията на Съвместния комитет за координация по Спогодбата между правителствата на България и Израел за посредничество и временна заетост.

От 12.30 часа пред къщата-музей на Никола Вапцаров на ул. „Ангел Кънчев“ № 37 в София гражданска група „ЗаВитоша” организира литературно четене под надслов „Банско, обичаме ви!“.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА „Европейски институт – Помак” ще представи доклад за състоянието на помаците в България.

В 13.00 часа в зала „Запад” на Народното събрание на пл. „Народно събрание”2 ще се проведат консултации по спорните текстове в Избирателния кодекс.

В 14.30 часа, в зала 701, етаж VII, в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура” ще бъдат отворени ценовите оферти за надзор на обхода на Габрово.

От 17.30 часа в зала „Пеша Николова“ на Центъра за либерални стратегии ще се проведе семинар „Стопанска (социална) България: Бъдещето през културата на миналото“.

От 18.00 часа в НДК, зала 1 под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева ще се състои концерт под надслов „Заедно срещу рака на маточната шийка, избери живота”.

От 18.30 часа в „Червена зала” на Центъра за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе дебат на тема „Граници на репродуктивната свобода 1 - желанието да имаме (точно това) дете.

Видин
Премиерът Бойко Борисов ще посети Белоградчик и Видин

Варна
От 14.00 часа в зала „Варна” на община Варна ще се състои пресконференция за представяне на новите социални услуги за хората с трайни увреждания във Варна.

От 15.30 до 19.30 часа в залата на читалище „Васил Левски” в квартал „Галата" във Варна ще се проведе информационна среща по проекта за изграждане на газопровод „Южен поток”.

Велико Търново
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА в гр. Велико Търново, ул. „Христо Ботев” 2, ет. 3 ПП „Свободен народ” ще даде пресконференция на тема: „Застрашена ли е националната сигурност”.

Стара Загора
В 09,00 часа в заседателна зала на Областната дирекция на МВР-Стара Загора Старши комисар Алекси Алексиев ще връчи Грамота за доблест на петима възпитаници на Професионална гимназия по строителство архитектура и геодезия „Любор Байер”.

В 17.00 ч. във фоайето на Драматичен театър „Гео Милев" ще бъде поставена съболезнователна книга по повод смъртта на Леда Гео Милева.

От 17.30 часа в зала „П. Р. Славейков" на община Стара Загора ще се проведе обществено обсъждане на Отчета за изпълнение на Бюджет 2012 и Проекта за Бюджет 2013 на Община Стара Загора.

Благоевград
От 11.00 часа в Благоевград Ръководството на ЧЕЗ ще проведе среща с представители на местната власт, граждански организации и клиенти.

От 14.00 часа в зала 101 на община Благоевград ще се проведе публичен конкурс с тайно наддаване за отдаване под наем на общински имоти- публична и частна собственост.

Бяла
В 17.00 часа в община Бяла изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури д-р Драгомир Господинов и зам.-директорите д-р Кирил Делев, отговарящ за контрола на риболова и Ирена Пенчева, отговарящ за Оперативна програма “Рибарство” ще проведат срещи с рибари от региона.