Добро утро в сряда!

Мисия Пловдив

06-02-2013, 06:29

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Темата за строежа на Бунарджика продължава и днес в столицата

Добро утро, пловдивчани! Знаете – в сряда не се сяда. Времето също ще е динамично какъвто е денят - ще преобладава разкъсана облачност, по значителна в обедните часове. Ще духа слаб вятър от юг. Сутрин се очаква мъгла, особено около реки и водни басейни. Карайте внимателно. Минималните температури за Пловдив – около 1 градус, а максимални – 11.

Няколко пресконференции и събития ще има днес. От 10, 30 часа в заседателната зала на "Северен" кметът Ральо Ралев ще говори за инвестиционната програма за 2013 година за района.

Строежът на хълма Бунарджика в Пловдив отново център на внимание в пресконференцията от 10, 30 часа в БТА София. Граждански организации са сезирали Върховния административен съд за противозаконните действия на министерствата и готвят съдебен иск срещу Община Пловдив. Те твърдят, че общината нарушава Закона за устройство на територията като позволява частен строеж в обществен парк. В пресконференцията ще участват архитекти от регионалната колегия – Пловдив на Камарата на архитектите в България и представители на граждански и екологични организации. 

Японският икономически експерт доц. Казухиро Куросе от Факултет по Икономика и Управление в Университета Тоохоку ще изнесе публична лекция в зала 1 на на Европейски Колеж по Икономика и Управление.

Темамата е "Емпирично изследване на институционалната връзка между паричния поток и структурната динамика (макроикономика)". Събитието ще започне от 10.00 часа.

 

Култура:

Книжарница "Хермес – Централ" от 18 часа отваря врати за почитателите на българската проза. Людмил Тодоров ще представи своите „Разкази“ с участието на редактора на сборника Марин Бодаков. Разказвачът Людмил Тодоров не извръща глава от човешката нищета, която отказваме да видим. С класическа мощ той регистрира моралната неловкост на нашето време. Показва ни разпада на истината. Убеждава ни в сложността на тривиалното.

Разбира ни. Без да обвинява никого. Но и без да прости, се казва в рецензията за книгата.

 Пловдивският драматичен театър днес има едно представление на Голяма сцена - драмата „Албена“ по Йордан Йовков.

 

Изложби

А+ GALLERY

Даниела Русева, изложбата “Творя с вино и цвят”, от 1 до 17 февруари

ART GALLERY Жорж Папазов, Любен Диманов, рисунка, графика, живопис до 17 февруари

HEBROSART CLUB GALLERY

Вячеслав Есенков, Пловдив-градски пейзажи, акварели, до 11 март

Радио Пловдив-Културен център Пейзажът-вариации на тема, обща експозиция до 28 февруари

РЕЗОНАНС

Новите 100, 100 автора със 100 обекта, представящи техния еквивалент на 100-те национални туристически обекта, до 17 март