Хванаха американци, откраднали минимум $200 млн.

Свят

06-02-2013, 09:57

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Крупната сума е задигната чрез фалшифициране на кредитни карти

Полицията в САЩ разкри една от най-мащабните схеми с фалшифициране на кредитни карти в историята на страната. 18 души са обвинени за кражбата на минимум 200 млн. долара.

Престъпниците са използвали хиляди фалшиви самоличности, чрез което са заблуждавали кредитни агенции. Базираната в Ню Джърси банда е разпростряла престъпната си дейност в 28 щата. Те са започнали дейността си през 2007 г., като са фалшифицирали и подобрили баланса по сметките на 7000 фантоми, притежатели на карти, което им е дало възможност да теглят големи суми пари, които не са имали намерение да възстановяват.

Общо бандитите са направили 25 000 фалшиви кредитни карти и са използвали 1800 адреса. Досега е потвърдено, че бандитите са задигнали 200 млн. долара, но разследващите не изключват сумата да нарасне.

Бандата е направила трансфери за милиони долари до страни като Пакистан, Обединените арабски емирства, Канада, Румъния, Китай и Япония. Всеки от участниците в бандата е обвинен и в банкова измама и ако бъдат признати за виновни, ще лежат по 30 г. и ще трябва да платят глоби от по 1 милион долара.