Четеш книга – купуваш вибратор

Пловдив Лайф

06-02-2013, 10:10

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Еротичен роман предизвика бум на секс играчките

Недолюбваният от литературната критика и почитан от масовия читател бестселър "50 нюанса сиво" породи невероятен бум в секс индустрията. Еротичният роман на Е.Л. Джеймс бе посочен като основна причина за невиждания скок в продажбите на играчки за възрастни във Франция. Те са се увеличили с близо 400 % през последната година, пише британският вестник Телеграф.

Според френския сексолог Силвен Мимун трилогията на американската писателка, която включва още заглавията "Петдесет нюанса по-тъмно" и "Петдесет нюанса освободени", са спомогнали на някои двойки да бъдат по-разкрепостени. Табутата се разчупват и хората вече активно реализират интимните си фантазии в реалността. Разбира се това не означава, че всичко е приемливо, но хората сякаш по-трудно се шокират, посочва експертът.

Близо 600 хиляди копия "50 нюанса сиво" са продадени във Франция. Реакция имаше дори в политическите среди. Социалистът и бивш шеф на Международния валутен фонд, Доминик Строс – Кан, който се оттегли от поста си след секс скандал, разкритикува популярността на книгата. Пред списание Експрес, той заяви неудомението си от: лицемерната моралност на французите. Финансистът изтъква, че той е бил подложен на публичен линч, а "еротични и порнографски боклуци" като книгата се търсят толкова много, предава Дневник.