Цигани бият полицаи: Ще ви избием, бе!

Крими

06-02-2013, 12:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Бандитите са редовни участници в безредици в Кюстендилско

Четирима цигани са задържани за нарушаване на обществения ред, противопоставяне на полицейски служители, проява на агресивност и отправяне на закани за убийство, съобщиха от МВР-Кюстендил.

Трима от тях са в ареста с полицейска заповед за 24 часа.

Инцидентът е възникнал в ранния следобед вчера– докато полицаи пътували, за да обслужат сигнал, постъпил чрез телефон 112.

На пътното платно имало 32-годишен мъж, който препречил пътя на патрулката, отказал да се отмести, ругал, ритал вече спрелия автомобил, правил опити да нападне полицаите с юмруци.

Приложена е физическа сила и са му поставени белезници.

През това време на улицата се събрала крещяща тълпа от цигани, която се втурнала към служителите и полицейския автомобил със закани за смърт и удари. С пристигналите допълнителни сили на мястото на инцидента положението било овладяно.

Подбудителят на нападението 44-годишен мъж с прозвище Диди, и най-верните му помагачи на по 22 години и 21 години, са задържани. 32-годишният мъж е освободен, оказало се, че той е със здравословен проблем.

На другите трима задържани са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство.

Те са известни на полицията с противозаконни деяния, Диди е традиционен подбудител на конфликти, участник в безредици, закрилник на извършващите престъпления наркозавимисими негови съкварталци, а домът му е превърнат в депо за крадени вещи, осъждан е.

Днес Кюстендилски районен съд ще постанови размер на наказанието на тримата мъже за вчерашните им действия.