Фулъм става български, взима още един национал

Спорт

06-02-2013, 12:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Георги Миланов може да се присъедини към Бербатов и Манолев

Георги Миланов може да стане третия български футболист, преминал във Фулъм, съобщава Sportline.bg. В английския тим звезда е бившият национален капитан Димитър Бербатов, а от няколко дни в Лондон е и ексбранителят на Литекс Станислав Манолев.

Мениджърът Мартин Йол пък определено има афинитет към родните играчи. Точно той подаде навремето ръка на Бербатов в Тотнъм.

Йол имал идея за коренно различна трансферна политика на отбора си през лятото. Ако тимът остане в елита, той ще използва летния трансферен прозорец, за да инвестира в млади попълнения.

Идеята е да се изгради състав, който да се задържи заедно на терена поне 4-5 години. За целта холандският специалист събира информация за всички по-сериозни таланти, най-вече в Източна Европа. По препоръка на Димитър Бербатов в списъка е и Георги Миланов.

С оглед статута на Берба във Фулъм, трансферът е доста възможен. Самият Митко пък на няколко пъти се изказа страшно ласкаво за Миланов.

Треньорът на Литекс Христо Стоичков обаче е забранил на клубните началници да говорят пред младока за каквито и да е оферти.

"Няма да му мътите главата с трансфери. Даже да има подписано нещо, си е ваша работа, не негова", бил категоричен Камата. Въпреки това Стоичков няма как да избяга от интереса към Миланов.

И преди вчерашната контрола с Партизан наставникът на белградчани Владимир Вермезович се интересуваше най-вече от Миланов. Двамата с Ицо говориха повече от 10 минути преди началния съдийски сигнал.