Даряват супер оборудване на бургаско училище

Част от кампанията е и чаровната певица Поли Генова

Основно училище "Христо Ботев" в квартал Победа стана едно от десетте учебни заведения в България, която ще получи модерно оборудване и образователни материали. Това е част от кампанията на бранда Always, която чрез дарения подкрепя родното образование като подобрява условията в училищата с по-ограничени ресурси.

"Грамотността и образованието са ключови фактори в развиването на потенциал у децата и в практическото приложение на техните мечти по пътя на професионален успех и лична реализация. Интерактивността в клас и модерното оборудване може да внесе необходимата промяна в отношението на българския ученик към образованието като цяло", разказват организаторите за инициативата. 

Според статистика на МО броят на учениците, напуснали училище, е намалял наполовина през последната година. Експертите отчитат, че значително са намалели и децата, принудени да прекъснат образованието си по финансови причини. Според екипа на Always внасянето и активното използване на модерни технологии в класната стая ще задържат вниманието и интереса на учениците.

Във Facebook страницата децата могат да обменят информация с приятели за това как образованието трансформира живота им, както и да се включат в онлайн конкурс, който дава възможност на победителите да посетят едно от училищата след получаване на дарението. Те ще бъдат придружени от певицата Поли Генова, която подкрепя инициативата.