Пускат Панаира за приватизация?

Мисия Пловдив

07-02-2013, 10:14

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Държавата продава своя дял в Панаира

Депутатите спорят за изваждането му от забранителния списък

Депутатите спорят за изваждането на Пловдивския панаир от забранителния списък за приватизация.

Предишните управления доведоха до там, че държавата да има миноритарно участие в Пловдивския панаир, заяви зам.-председателят на парламента от ГЕРБ Менда Стоянова при дебатите по промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, предава „Фокус”.

Това е краят на държавното участие в Пловдивския панаир. На всички е ясно обаче, че предишните управления доведоха до това в Пловдивския панаир държавата да има миноритарен дял и да не може да осъществява правата си на собственик.

Още в първата година на управление на ГЕРБ правителството заведе дела, за да се обявят за нищожни сделките за панаира. За съжаление решението на Върховния административен съд потвърди фактическата приватизация на Пловдивския панаир. Има сделки, които не могат да бъдат развалени. Има предприятия, които не могат да бъдат контролирани, когато държавата е миноритарен собственик. Това е резултат от управление на предишни правителства, заяви Менда Стоянова.

Държавата ще продаде дела си в „Международен панаир – Пловдив” АД през Българската фондова борса. Това стана ясно от законопроекта за изменение и допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, внесен от Министерски съвет в парламента през декември.