Ах, тези самоотвержени софиянци...

Мисия София

07-02-2013, 10:49

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

44 са доброволците в столицата

44 души влизат в състава на доброволното формирование в София.

Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на дискусия на тема „Стратегия за доброволците за защита при пожари и бедствия. Предизвикателства и перспективи”.

Според кметицата темата за доброволчеството е изключително важна, особено за кметовете и областните управители.

"Ние се сблъскваме ежедневно с предизвикателствата, които ни поднася природата, различните ситуации. Нашата задача е свързана с последователни действия за осигуряване на по-добра превенция", заяви Фандъкова.

Тя смята, че част от мерките за по-добра организация са поддържане на инфраструктурата и създаването на доброволни формирования. Столична община бе първата във формиране на доброволно формирование за защита при бедствия. "Продължава набирането на доброволци и това е най-голямото предизвикателство. Това става бавно, с мотивация и информираност на населението. Софиянци са много активни хора – видяхме това по време на пожарите през миналото лято", посочи кметицата.

През 2012 г. Столична община е създала учебен център за обучение на доброволци, разположен в Панчарево, като през тази година в него ще продължат обучителните дейности.