Австрийци ще строят лунапарка край Гребната?

Мисия Пловдив

07-02-2013, 11:42

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Компания от Виена пише на кмета за увеселителния парк

Австрийската компания Хох Инвест проявява интерес към строежа на пловдивския Увеселителен парк. Това заяви кметът Иван Тотев, който представи писмо изпратено от чуждия инвеститор до общината. В документа на английски език се обявява интересът на базираната във Виена компания.

Те желаят среща с нас, тъй като сме съсобственици на дружеството. Появата на този нов партньор е добра новина. Не познаваме компанията и ще трябва първо да я проучим. След това ще седнем на масата за преговори. Надяваме се това да донесе развитие по проекта, тъй като към момента нищо не се случва, въпреки заявените намерения, каза Тотев.

Сагата с лунапарка на Гребната база стартира преди няколко години. По времето на кметуването на Иван Чомаков с решение на местния парламент Община Пловдив влиза в смесеното дружество "Увеселителен парк Тракия", като апортира терен от 140 дка край Гребната база и взе 25% от дяловете на фирмата. Задължението на съдружниците от "РЕИ Холдинг" бе да изградят увеселителен парк на мястото, което обаче и досега не е станало.