Несебър - част от любовната карта на света

Бургас Лайф

07-02-2013, 12:07

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

В рамките на три дни фест на влюбените събира хора от страната и чужбина

Несебър ще стане част от любовната карта на света с един оригинален фестивал на влюбените, който ще се проведе в рамките на три дни в морския град като първата дата, естествено е 14 февруари, сподели за Burgasutre кмета на общината Николай Димитров.

Със събитието Несебър влиза в реална конкуренция с градовете на любовта, като Париж, Венеция и Валенсия.

В дните на амур и купидон админитрацията е съставила оригинална програма, в която двойка на различна възраст и с различна ориентация от всяка точка на света да може да се опознае или дасе събере отново. Това ще става със специална регистрация като вече участниците надхвърлят пределитена страната.

Амбицията на кмета Николай Димитров е града да продължи събитието и да го включи в нов модерен вариант на сватбения туризъм, който е много разпространен сред представители на различни държави именно по Южното Черноморие. 

 Една от двойките ще спечели специалната награда от кмета– романтичен уикенд за двама през август в хотел в Старинен Несебър. 

"Искаме много хора от страната и света да припознаят Несебър като част от световната карта на любовта , за да могат да си направят своите сватбени ритуали и тържества, дори и тези, които вече имат брак, да могат да препотвърдят своята брачна клетва в една прекрасна атмосфера“, каза  още градоначалникът, който ще посреща влюбените и ще им представи на възможностите за сватби и сватбени пътешествия. Работилница за любовни талисмани, наричания и магии, любовно кино, театри, изложение на сватбени снимки и фотографии, концерти и ревюта срещи ще има в трите дни за влюбените . Те ще могат да разговорят с юрист , който ще им даде брачни консултации, ще имат дегустация на вино и сватбени торти Двойките ще се срещнат с астролог, сватбен агент, флорист, сомелиер и сладкар . Разработен е и сватбен маршрут, по които да минават семействата. Ще бъдат направени и специални сватбени сертификати за да могат младите двойки да имат и спомен от Несебър. Идеята за сватбен туризъм допълват и реставрационните дейности на общината по култова сграда на Старото кметство, на чийто първи етаж ще бъде поместена новата ритуална зала на града.