Общината с 23 нови апартамента (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

07-02-2013, 12:27

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Тотев прие жилища за 2 млн. лв. на "Богомил" № 105

23 апартамента с 18 гаража приеха от името на общината кметът Иван Тотев и заместникът му Димитър Кацарски. Жилищата им бяха предадени от представители на консорциум "Нов Дом Европа" ООД.

Апаратментите се намират в новопостроена кооперация на улица "Богомил" № 105 в район Източен и представляват обезщетение срещу строителство върху общински терен. Договорът за това е бил сключен в мандата на Иван Чомаков, припомни Тотев.  Според него районът е един от най-перспективните. Общината има големи планове – в близост ще бъде изграден модерен парк с площ от 6 декара. Ще бъде направена връзка между улица "Богоми"” и булевард "Санкт Петербург". Тъй като адресът е нов, предстои да бъде поставено и улично осветление, изтъкна градоначалникът. Тотев заяви, че все още не е взето решение за какво ще се ползват жилищата.

Придобивката на общината е за около 2 милиона лева. Апартаментите са построени с качествени материали и с поставена термоизолоация. Те са по 6 на всеки етаж и варират от едностайни с площ от 60 квадратни метра до тристайни от 110 кв. м. 2 от гаражите пък са за две коли. Цената на имотите в сградата варира около 600 евро на квадратен метър. Това заяви на свой ред инвеститорът Никола Папазов. Той посочи, че останалите жилища в сградата са разпродадени на 95 % и предстои изграждането на още 2 крила.