Една фирма взима линиите на Батаклиев?

Обществената поръчка ще излезе през септември

Автобусните линии 9, 11, 17, 21, 25, 26, 36 и 113 може да бъдат предоставени в пакет на обществената поръчка, кото предстои през септември. Така те ще се обслужват само от една фирма, което ще е по-добре за общината. Това обяви кметът Иван Тотев.

След разтрогването на договора с фирма „Градски Транспорт” на Ангел Батаклиев, 8-те линии бяха разпределени между 5 фирми. Според градоначалинка те се справят много добре. Имаме изключително добри отзиви. За първи път от години насам тези линии работят по разписание, заяви Тотев. Той посочи, че ако бъдат засечени нередности превозвачът ще бъде сменен.

Скоро ще имаме възможност да засилим контрола над автобусния транспорт. През март ще въвдем удълженото работно време на автобусите. Заедно с това ще започне поставянето на новите спирки и указателни елетронни табла. По думите на ресорния заместник-кмет Димитър Кацарски първите нови заслони ще са тези по централните улици, които ще бъдат изработени по индивидуален проект. Те са общо 40 на брой. След това по кварталите ще бъдат поставени и 110 стандартни модула, които вече са готови.