Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

07-02-2013, 20:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 8 февруари

София

В 9.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание

От 9.30 часа Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов


От 10.00 часа, в зала 701, в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура” ще бъдат отворени ценовите оферти за проектиране на етап І от модернизацията на път І-1 (Е79) Видин – Ботевград.


От 10:00 ч. в район Кремиковци екипът на Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ – София) ще проведе информационна среща на тема „Европейски средства за нас“ с участието на кмета на район Кремиковци Ивайло Панев.


От 11:00 ч. ще се проведе заседание на Централния съвет на Движение за права и свободи в хотел "Дедеман Принцес София".


От 11:00 часа в сградата на Министерството на образованието, младежта и науката министър Стефан Воденичаров ще се срещне с ректорите на всички университети, председателя на Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) и представители на Българската академия на науките (БАН). На срещата ще бъде обсъдено състоянието на Фонд „Научни изследвания” (ФНИ).

 

От 11.00 часа ще започне парламентарният контрол.

От 11.00 в Пресклуб БТА коалицията „За да остане природа в България“ организира публичен дебат за опазването на Национален парк Пирин.


От 11:00 часа Н.Пр. Голамреза Багери, посланик на Ислямска република Иран, ще даде пресконференция по случай 34-тата годишнина от победата на Ислямската революция в Иран.

 

От 13.30 часа Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Митхат Табаков, Гюнай Сефер и др
В 13:30 часа в министерството ще се проведе пресконференция по темата.

От 13.00 часа в Пресклуб БТА инициативен комитет "Да опазим Павликенския край” ще даде пресконференция относно изграждането на три кариери за добив на базалт и варовици и щетите за околната среда в землищата на селищата Димча, Върбовка, Бутово, Росица и Павликени в Павликенска община.

От 15:00 часа в Големия салон на БАН ще се проведе тържествено заседание на Отделението по физико-математически науки при САЧК на БАН, посветено на 80-годишния юбилей на академик Александър Держански, почетен член на Института по физика на твърдото тяло.

Варна
Министър Цветан Цветанов ще открие национален дискусионен форум на тема „Модел за местни политики за превенция на трафика на хора и специфика на превантивните подходи в ромска общност”.
От 13:45 ч. пред зала „Варна” в сградата на общината ще бъде даден брифинг с участието на министър Цветан Цветанов, Н. Пр. Филип Отие, посланик на Република Франция и Кирил Йорданов, кмет на Община Варна.
Златни пясъци
Министър Мирослав Найденов ще вземе участие в заключителната част на Националната среща на земеделските производители в България. Срещата се провежда в хотел „Адмирал”, к.к. Златни пясъци.
Благоевград
От 18:30 часа в изложбените зали на улица „Крали Марко” №8 ще бъде открита благотворителната изложба с художествена фотография „Пролет за Жени”.
Банско
От 13.30 ч. в тържествената зала на читалище „Никола Вапцаров” – Банско министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще участва в кръгла маса на тема „Ски зона Банско – предизвикателства и развитие“. На събитието ще присъства и министър Нона Краджова.
Плевен
В 10.00 часа в „Сити Център Плевен” министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще открие 11-то Международно изложение – договаряне „Пчеларство” в града.
В 10.30 часа е обявена пресконференция на организаторите с участието на министъра.
Пловдив
От 10:00 часа в хотел „Лайпциг“ ще се проведе обществен форум по проект „Интегриран план за градско развитие на Пловдив“.
От 13:30 часа е предвидена пресконференция.
От 11.30 ч. в залата на Държавен архив -Пловдив, ръководството на Инициативния комитет за честване на 100 години от Балканската война 1912-1913г. и участието на 2-ра армия и Българската военна авиация в нея организира брифинг за представяне на плана от тематични изяви, посветени на юбилейната годишнина през 2013 год.
Чепеларе
Зимен Олимпийски ден на връх “Мечи чал“ организира община Чепеларе в чест на 15 години от златния медал по биатлон от Олимпиадата в Нагано на Екатерина Дафовска
Сопот
Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони в Раковски, където ще се проведе 13-ият Международен кукерски фестивал „Кукове“.