Добро утро в петък!

Мисия Пловдив

08-02-2013, 06:46

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Обсъждат зоните за приоритетно развитие в града

Добро утро, пловдивчани! Трудно е в петък човек да стане от топлите завивки, но трябва. Положителното – идва уикендът. Облечете се добре. Температурите ще се понижат, максималните за Пловдив ще са 5. До обяд облачността ще е плътна, ще превали. Следобед облаците ще си отидат, но ще застуди.

От 13, 30 часа в хотел „Лайпциг“ се организира пресконференция по проект „Интегриран план за градско развитие на Пловдив“. Преди нея ще протече вторият обществен форум, посветен на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

По време на проявата ще се обсъжда предложения за проекти, които да бъдат реализирани в рамките на инициативата и които да бъдат предложени за финансиране от общината, от Оперативните програми, чрез публично–частни партньорства и от други финансови инструменти.

Брифинг за честването на 100 години от Блаканската война 1912-1913г. и участието на 2-ра армия и Българската военна авиация в нея  организира ръководството на Инициативния комитет, който се грижи за инициативите по юбилея от 11.30 ч.  в залата на  Държавен архив -Пловдив, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Култура

Днешният ден ще завърши красиво. Ако сте сред щастливците, които ще посетят концерта на Пловдивската опера Популярна музика от филми, благородно ви завиждаме. Най-прекрасните мелодии от филмите "Великолепната седморка","Карибски пирати","Междузвездни войни","Похитители на изчезналия кивот","Розовата пантера", "Първият рицар", „Титаник“ ще прозвучат в Концертна зала от 19 часа.

Изложби

А+ GALLERY

Даниела Русева, изложбата “Творя с вино и цвят”, от 1 до 17 февруари

ART GALLERY Жорж Папазов, Любен Диманов, рисунка, графика, живопис до 17 февруари

HEBROSART CLUB GALLERY

Вячеслав Есенков, Пловдив-градски пейзажи, акварели, до 11 март

Радио Пловдив-Културен център Пейзажът-вариации на тема, обща експозиция до 28 февруари

РЕЗОНАНС

Новите 100, 100 автора със 100 обекта, представящи техния еквивалент на 100-те национални туристически обекта, до 17 март

Театър

 Пловдивската Драма има две представления днес на Камерна и Голяма сцена - „Sex без захар“ и „В защита на пещерния човек“ от 19 часа и двете.