Декан от Медицинския спъва развитието на асистент?

Животът

08-02-2013, 07:53

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Преподавателка се жалва в Комисията за защита от дискриминация

Преподавателка в Медицинския университет (МУ) в Пловдив е подала жалба срещу декана на Факултета по обществено здраве в Комисията за защита от дискриминация, съобщава Дарик.

В оплакването си главен асистент Ванина Михайлова посочва, че не е била допусната от проф. д-р Румен Стефанов до участие в международна конференция в Израел по биоетика. Тя твърди, че резолюцията му върху молбата й за неплатен отпуск била "не" без аргументация. Според нея деканът се противопоставял на кариерното й развитие.

Михайлова сама поела разноските си за участие във форума, като така похарчила 1800 долара.

Проф. Румен Стефанов коментира пред Дарик, че колежката му искала необосновано дълъг отпуск от 8 дни. Конференцията била тридневна. Деканът уточни, че по същото време Михайлова била в платен годишен отпуск и е трябвало първо да пусне молба за прекратяването му.

"Медицинският университет рядко командирова служители за своя сметка на подобни международни събития заради ограничени средства. Затова обикновено всеки сам си поема разходите", каза проф. Стефанов. Заседанието на Комисията за защита от дискриминация по образуваната преписка по случая е насрочено за 13 февруари.