БНТ избра Черноморец и Лазур

Спорт

08-02-2013, 11:57

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Двубоите в морския град са изпълнени с много зрелищност

Това че стадион Лазур е най-доброто съоръжение за преки телевизионни излъчвания се знае отдавна, а почти всеки футболен мач от Бургас вървеше в национален ефир. Също е ясно, че двубоите в морския град са изпълнени с много зрелищност, за което спомагат отличната обстановка и условия за игра. Като към това прибавим и съперниците на акулите в първия и третия кръг от пролетта – съответно Левски и Ботев Пловдив става повече от ясно защо тези два мача от Бургас ще се предават директно.

В Бургас отборът на Левски често е бил огорчаван и ако успехът за домакините не е бил винаги пълен, то често столичани са тръгвали с по една точка, което за тях е било равносилно на поражение. Мачовете са събирали винаги много публика, която е гледала добри изпълнения от футболистите. С този двубой се открива и пролетния полусезон в първенството, а двубоят трябва да се играе на 3-ти март от 16.00 часа и да се предава по БНТ. В зависимост от атмосферните условия, началният час може да бъде променен за по-късно, за да бъде мача на електрическо осветление.  

Във втория пролетен кръг Черноморец  гостува на ЦСКА в столицата. Мач, който също предизвиква интереса на футболна България, поради това, че Херо не обича да губи срещу червените. Двубоят е предвиден да започне в 15.45 на 9-ти март.

Третия кръг, в който акулите са домакини на един от хитовете в първенството Ботев Пловдив, също ще бъде излъчен пряко по Националната телевизия. Все пак от БФС заявиха, че тв програмата до края на първенството и по специално за последните 7 кръга ще бъде обявена допълнително, след тегленето на жребия за финалите за Купата на България. И нищо чудно тогава да се реши още двубои от стадион Лазур да влязат в ТВ програмата.