Жените мразят розово!

Животът

08-02-2013, 15:10

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Дамите масово предпочитат по-мъжките тонове

Разбит бе митът, че жените обичат розовия цвят.

Британско изследване установи че дамите предпочитат силни мъжки тонове, които отговарят на все по-забързания им начин на живот.

Жените на Острова не харесват любимия цвят на Барби и предпочитат да пълнят гардероба си със сини дрехи.

38% от британките заявили, че синьото е любимият им цвят, като той изпреварва значително черното (26%) и червеното (24%). Наситено лилавото е на четвърто място с малко под 24%, а зеленото е на пета позиция, посочено като любим цвят от 22% от дамите.

Жълтото и оранжевото, които преобладаваха на модните подиуми в колекциите за сезон пролет-лято, не са особено предпочитани от жените. 31% посочили жълтото като най-малко предпочитан цвят, а 21% заявили, че особено много не харесват оранжевото.

Най-изненадващият цвят в дъното на класацията е розовият, който е посочен за нелюбим от 14% от жените, въпреки че (а може би именно защото) това е цветът, който най-често се свързва с женствеността.

Изследването е осъществено от модния сайт Дресипи, който помолил над 175 000 жени да посочат най-любимите и най-малко любимите си цветове.

Блондинките предпочитат повече скромни и сериозни цветове, като 40 на сто признали, че обожават черните дрехи, следвани на малко разстояние от сивите с 36%. Червенокосите определили зеленото за любим цвят с 64%. Те са и единствените жени, които поставили кафявото в категорията на любимите си цветове (40%), докато блондинките и брюнетките избягват този цвят. Най-голямата група жени, участвали в изследването, брюнетките, избрали червеното за свой любим цвят.