Подхващат и Ботев за съмнителни срещи?

Спорт

08-02-2013, 14:50

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Двубоите на канарчетата с Монтана и Миньор(Перник) попаднаха в черен списък

В Българския футболен съюз е получен сигнал от УЕФА за 10 съмнителни срещи, които са се изиграли в "А" група и в турнира за купата през 2012 година. Списъкът е бил изпратен в родната централа след последния съвместен семинар на УЕФА и Интерпол в Рим в края на януари, съобщи livesport.bg.

10-те мача, за които сигнализира УЕФА, все още не са част от мащабното разследване на Европол. В началото на седмицата оттам обявиха, че проучват 380 срещи в Европа и още 300 в целия свят. За всички тях се смята, че са манипулирани в пеериода 2008-2011 г., докато въпросните български срещи са се провели през втората половина на 2012-а.

В списъка попадат и две срещи на Ботев:

Ботев (Пд) - Монтана 3:1

01.09.2012 г., IV кръг на „А" група

Гостите успяват да поведат в средата на първото полувреме с гол на Мирослав Антонов. До почивката „Ботев" изравнява чрез Вандер Виейра, а през втората част попадения на Иван Цветков и Мариян Огнянов носят успеха на „канарчетата".

Ботев (Пд) - Миньор (Пк) 2:0

10.11.2012 г., XII кръг на „А" група

След нулево първо полувреме домакините стигат до трите точки с два гола на Иван Цветков. Между тях гостите от Перник остават в намален състав, след като нигерийският нападател Салас Окечукво е изгонен за два жълти картона.