Спират строежа на Бунарджика

Мисия Пловдив

08-02-2013, 14:40

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Галакси Пропърти Груп се отказва от плановете си за хълма

Галакси Пропърти Груп официално се оттегля от проекта на хълм Бунарджика. Компанията се отказа от инвестиционните си намерения за строеж на клуб "Бунарджика" на Хълма на освободителите. Като причина ръководството й посочва явното политизиране на темата.

"Твърдо против тази политическа злоупотреба сме и превръщането на въпроса в политическа аргументация за предстоящите избори", съобщават от компанията. "Искахме да възродим емблематичния за Пловдив ресторант и да дадем още една сцена на местните артисти. За съжаление обаче спекулите относно темата не само, че продължават, но и поемат силно политическа посока. Затова оттегляме инвестиционното си намерение."

"Още една тема, от която бихме искали да се разграничим е поставянето под въпрос на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата. В началото на месец декември миналата година се стигна до там, че еко-активисти подготвиха писмо до председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Според тях Пловдив не заслужава да бъде обявен за Европейска столица на културата. Те призовават европейската институция да не дава съгласието си градът ни да бъде удостоен с признанието", пишат в свое обръщение от Галакси Пропърти Груп.