Детска ясла и тенис кортове строят в Сарафово през 2013-а

В квартала ще бъде реализиран и мащабния проект за рибарско пристанище

С чисто нова детска ясла, площадка за игра на малчуганите и два тенис корта- за професионалисти и начинаещи ще се сдобие квартал Сарафово през тази година.

Това съобщи зам.-кметът на община Бургас Красимир Стойчев по време на общественото обсъждане на проектобюджет 2013.

"Заделени средства за разширение и подмяна на канализационната мрежа, за изграждането на шумоизолираща стена съвместно с АПИ и концесионера на летището. Ще бъде изграден и зелен пояс с дължина 958 м, засадени над 3 000 храсти и 450 дървета. В квартала е предвидено изграждане на нова детска площадка, професионален тенис корт и тенис корт за начинаещи", съобщиха от местната администрация по време на срещата.

През 2013-а ще бъде даден старт и на мега проекта за рибарско пристанище. Предвидени са средства за ремонт на кметството.  Освен това изграждането на велоалеята  Бургас - Сарафово ще бъде завършена до април следващата година, обясниха на обсъждането.

"Ще бъдат разработени две атрактивни за туристически посещения места. Първото ще бъда самолетен атракцион, а второто – завършване на археологическите разкопки на древната църква до военния дом в Сарафово и изграждане на прилежаща инфраструктура, която да позволява посещение на туристи", обяви Стойчев.