Полицаи арестуваха Тръбичката, влачил с кола откраднати кабели

Крими

08-02-2013, 16:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Мъжът е криминално проявен, излязъл е на свобода само преди 2 месеца

Столични полицаи арестуваха мъж непосредствено след извършена кражба на телефонни кабели, съобщават от МВР.

След кратко преследване вчера в столичното Осмо РУП е задържан 41-годишният криминално проявен Б.Г., известен с прякора Тръбичката.

Служителите на реда реагирали на сигнал, подаден около 22.30 часа, за прекъсване на телефонни кабели. Служителите на частната охранителна фирма, ангажирана с охраната на кабелите, сигнализирали за движещ се в посока ж.к. „Христо Ботев“ лек автомобил „Сеат Ибиса“ със софийска регистрация, който теглел три кабела, всеки с дължина повече от 60 метра.

По време на преследването два от кабелите се откъснали, а охранителите загубили дирите на колата и шофьора в квартала. Незабавно сигналът е бил предаден на всички полицаи, патрулиращи в района.

Служители на специализираните полицейски сили към СДВР открили автомобила и водача на адреса му в ж.к. ”Христо Ботев”. При извършения оглед в колата са открити клещи, режещи инструменти и ръкавици.

Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Справка в полицейския регистър показала, че той има голямо криминално досие, наброяващо 83 регистрации - за кражби, грабежи, противозаконно отнемане на МПС, шофиране след употреба на алкохол.
Само преди два месеца той бил освободен от Централния софийски затвор, където излежавал присъда за подобно деяние.

Предстои доклад на материалите по случая пред Софийската районна прокуратура и преразглеждане на мярката за задържане на Б.Г.