Сърце от шоколад и лимузина за Свети Валентин

Бургас Лайф

09-02-2013, 06:02

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Руските граждани в Бургас стимулират въображението на местните мъже

Руските граждани живеещи в Бургас са сред най-сериозните клиенти на бутици за цветя, парти агенции и курирески фирми дни преди празника на влюбените - Свети Валентин. Това споделят от бранша в града. 

"За 14 февруари организираме много оригинални еднодневни екскурзии с лимузина. Най-сериозните ни клиенти са руснаците, които са с постоянен адрес в Бургас. Те измисят много интересни за изпълнение идеи за техните любими и по този начин провокират и българските мъже към повече романтика", сподели за Burgasutre Силвия Тенева от агенция "Брилянтин". Нейните най-сериозни клиенти за Деня на влюбените били именно руснаци, както и двойки с дългогодишен брак.

Руснаците обаче били по-инпулсивни и предпочитали на датата не просто маса с украса в скъп ресторант, а вечеря за двама дори на плажа. До украсената с розови пъпки територия пък се стигало с помощта на малки свещи.

"Заря за любимата жена, огнени надписи или пък десетки балони с любовни послания искат руските ни клиенти от Бургас", споделя агентът. Думите й потвърждават от най-големия бутик за цветя в Бургас.

"О, руснаците са много емоционални, но най-хубавото е че покрай тях и нашите сънародници стават такива за 14 февруари. Те дори искат да направят сами букетите за своите дами, като избират сред най-екзотичните цветя или пък кошница само с цветовете на мини карамфили. Тези хора допринасят за колорита на празника в нашия град", споделя Диана Теодосиева от бутика.

За последните няколко години тя и колежките й са установили, че новото поколение мъже, или около 18-годишните, били много по-щедри и романтични спрямо по-зрелите представители на своя пол.