Румба и "ориенталски фокстрот" на Виенския бал в София

София Лайф

09-02-2013, 09:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Между "гвоздеите" в програмата е и среднощният кадрил

Румба, ча-ча и "ориенталски фокстрот" ще се редуват с валсовете на Виенския бал в София. Между "гвоздеите" в програмата е среднощният кадрил, "разкриха" организаторите.

Център за лечение и рехабилитация на хора в състояние на "будна кома" и Социален и младежки център на фондацията "Конкордия" в София ще бъдат подкрепени с приходите от благотворителното събитие тази година.

Балът под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и посланика на Австрия Герхард Райвегер е тази вечер от 19.30 ч. в хотел "Шератон".

Проявата е повод и за посещение на делегация от община Виена. Гостите ще обсъдят с българските си колеги сътрудничеството в различни области. Сред акцентите е културният туризъм.

С полонез в изпълнение на 12 двойки дебютанти от различни столични училища и виенски валс, към който ще се присъединят и останалите гости на бала, ще започнат танците.

Балет по музика на Антон Карас към филма "Третият човек" и танц "Саломе" /"Ориенталски фокстрот"/ от Роберт Щолц са изненадите в балетната програма по думите на хореографката Ваня Рошкова.

Солистите на Музикалния театър Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски, класически оркестър от 20 музиканти, "София бенд" с ръководител Христо Кралев са сред участниците в програмата. Режисьор и продуцент е проф. Румен Нейков.

Балът ще е в три зали - в тържествената бална зала, "Сердика" и "Средец". Една от тях в по-късните часове ще се превърне във винарна. Гостите ще опитат също виенска кухня и ще участват в благотворителна томбола.

Организатор е сдружението "Виенски клуб" в партньорство с посолството на Австрия.