Патрулка премаза крака на лекар в Благоевград

Крими

09-02-2013, 10:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Полицаите отричат, твърдят, че доктора бил "кьоркютук пиян"

Сигнал за прегазен от патрулка лекар от Спешно отделение изяснява полицията в Благоевград, съобщи БГНЕС.

Инцидентът с доктора станал пред дискотека в Благоевград към 2.00 ч. след полунощ.

В комплекс на ул. "Илинден" колективът на Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград бил на купон по повод 6-годишнината от основаването на отделението.

След като ресторантът на комплекса затворил, част от лекарите и помощния персонал се насочил към дискотека в центъра на града. Според колеги на потърпевшия лекар, в първото заведение той изпил само 50 грама твърд алкохол, тъй като тази нощ въпреки купона той бил на разположение като специалист.

Лекарят и компанията му влезли в дискотека в района на "Купола". Вътре обаче възникнал скандал, който принудил охраната на дискотеката да изведе навън лекаря. След време той понечил отново да влезе вътре, което принудило охранителите да извикат полиция.

На този етап не е ясно какво точно се е случило пред дискотеката след пристигането на патрулката, но към 2.20 ч. лекаря се явил пред Спешно-приемно отделение накуцвайки. Там обяснил, че патрулката е минала през крака му.

Веднага бил подаден сигнал до полицията, пред Спешното пристигнали патрулки на охранителна полиция и на КАТ. Лекарят отказал преглед и рентгенова снимка, а също така и да даде обяснения по случая.

Според полицаите пред дискотеката има камери, от чийто записи може да се види дали наистина гума на патрулката е минала през крака на лекаря, който бил паднал на земята пред дискотеката. И не било редно да ги обвинява.

Отказът на пострадалия лекар да дава обяснения и да бъде прегледан, принудил полицаите да го качат в патрулката и отведат в първо РПУ.

Според полицията, докторът, който бил "кьоркютук пиян" в обясненията си вече не твърдял, че кракът му попаднал под гумата на патрулката.

"Не може човек, който си е отрязал нокътя, да твърди, че му е отрязана главата", обясни дежурният полицай. Случаят се изяснява.