Локо падна от Храдец с 0:1 (СНИМКИ)

Спорт

09-02-2013, 20:51

Снимка:

lokomotivpd.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Черно-белите пропускат куп положения, последните 30 минути върнаха газта

Локомотив (Пд) загуби с 0:1 контролата с чешкия Храдец Кралове. Това бе трети спаринг за черно-белите по време на подготвителния лагер в турския курорт Алания. Срещата се игра на отичния терен на комплекс „Хане“ в Сиде при пролетно време и температура от 19 градуса. Единственото попадение падна в 71-ата минута след удар с глава на Асим Зац.

Черно-белите показаха доста приличен футбол и до 60-ата минута имаха превъзходство в мача. След направените смени през второто полувреме обаче чехите взеха инициативата в свои ръце.

Първото положение в мача дойде в 8-ата минута, когато Абушев опита директен обстрел от фаул, но на метър над напречната греда. В 19-ата минута бе най-чистата ситуация за Локо (Пд). Валери Георгиев центрира от десния фланг, при което вратарят на Храдец не успя да избие добре топката. Тя попадна в краката на Даниел Георгиев, който шутира с левия крак от 7-8 метра, но чешкият страж улови топката.

В 27-ата минута Даниел Георгиев опита нов изстрел, при който топката рикошира опасно в крак на защитник и излезе в корнер, на около 30 сантиметра от гредата. В 34-ата минута Златински центрира от пряк свободен удар в наказателното поле, където Абушев засече с глава, но отново над гредата.

Храдец създаде първото си добро положение в 36-ата минута. Харис Харба открадна една топка и напредна до границата на пеналта. Последва силен шут по земя, но Господинов улови. Три минути по-късно Локо създаде много красива атака. Златински пусна пас към Даниел Георгиев по лявото крило, след което последва 20-метров пас надясно към връхлитащия на скорост Мечечиев, но изстрелът му с десния крак излезе в аут.

В самия край на първото полувреме чехите изпуснаха най-чистото положение в двубоя. Войтех Щепан проби отдясно и почти от аутлинията центрира по земя към останалия непокрит Марек Кулич. Той засече с крак от 2 метра пред голлинията, но Господинов улови топката с атрактивен плонж.

При идентична атака на Локо (Пд) в 52-ата минута влезлият на смяна Владислав Мирчев центрира към Валери Георгиев, който шутира силно от 15 метра, а топката рикошира в крак на играч на Храдец, но в последния момент вратарят я закова на половин метър пред голлинията. В 68-ата минута черно-белите пропиляха последната си добра възможност за гол. Даниел Георгиев направи рейд в централната зона на терена и стигна до границата на наказателното поле. Халфът можеше да шутира директно към вратата, но предпочете да подаде на дясно към влизащия на скорост Абушев, който обаче бе в засада.

Така се стигна до 71-ата минута, когато Емир Халилович проби по дясното крило и центрира към точката за изпълнение на дузпа. Там Асим Зац засече с глава, при което топката рикошира в страничната греда и влезе в мрежата зад Жилков.

В последната минута Локо получи правото да изпълни фаул на около 35 метра от противниковата врата. Последва центриране на Златински на далечна греда, където няколко футболисти се разминаха с топката и тя излезе в тъч.

Локо игра в следния състав:

Йордан Господинов (57- Минко Жилков), Георги Мечечиев (60- Николай Станков), Мартин Кавдански, Павел Ковачев, Диего Фераресо, Валери Георгиев (64- Христо Стамов), Христо Златински (кап), Рангел Абушев (75- Серафим Михайлов), Даниел Георгиев, Станислав Маламов (46- Четин Садула), Георги Стефанов (50- Владислав Мирчев).