На Витоша - само с вериги!

Мисия София

10-02-2013, 11:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Обработват столицата срещу заледяване

До пътната инфраструктура на Витоша се допускат само автомобили с вериги, съобщават от Столична община.

Екипите, ангажирани със снегопочистването на София, рано тази сутрин са извършили една обработка – избутване на снежна маса и двукратно опесъчаване на пътните платна на пътищата Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове. Работата на снегопочистващите екипи ще продължи.

Поради валежите в София се извършват обработки със смеси срещу заледяване на улици, по които се движи масовия градски транспорт, опасни и стръмни участъци, улици с обществена значимост.

В момента фирмите, ангажирани със снегопочистването, изпълняват обработки в районите „Витоша”, „Овча купел”, Люлин”, „Връбница”, „Нови Искър”, „Панчарево”. В парк Витоша е извършено разпръскване на пясък и избутване на снежна маса на пътя „Бояна – Златни мостове” и „Драгалевци – Алеко”.
През нощта също са правени обработки със смеси срещу заледяване в райони като „Средец”, „Люлин”, „Витоша”, „Панчарево”, „Красна поляна”, „Красно село”, „Банкя”. Обработени са и бул.„Цариградско шосе”, Южната дъга на околовръстен път, бул. „Цар Борис ІІІ”.
На територията на София са работили около 176 специализирани машини за почистване на стяг. Към момента градският транспорт се движи нормално.