Маскирани изгориха коли на EVN (+)

Крими

10-02-2013, 11:22

Снимка:

EVN

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пожарът пламнал тази нощ пред централата на дружеството в Пловдив

Два служебни автомобила на EVN са били запалени час и половина след полунощ.

Колите са били паркирани в близост до централата на ул."Ген. Заимов" в Пловдив. От записите на охранителните камери се вижда, че палежът е извършен от маскирани лица.

В Пожарната десет минути преди 2 часа е съобщено, че горят служебни „Рено Меган” и „Форд Фиеста”. От направения първоначален оглед се предполага, че пожарът е предизвикан умишлено, съобщиха от полицията.

От дружеството също твърдят, че става въпрос за умишлено посегателство и определиха инцидента като акт на опасен вандализъм.

Случаят е поет от разследващите органи.

Няма задържани лица за палежа на двата служебни автомобила на електроразпределителното дружество в Пловдив, съобщиха този следобед от пресцентъра на полицията. Засега по случая е образувано дело срещу неизвестен извършител. Случаят се наблюдава от Районна прокуратура.

Записите от охранителните камери вече са предоставени на органите на полицията.

“Този акт на практика постави под заплаха живота и на всеки, който би могъл да се намира наблизо по време на извършването му, на пожарникарите, които трябваше да изгасят огъня, на служителите на полицията, които осигуряваха мястото след това. Това е акт, извършен в центъра на втория по големина град в България, близо до детска градина от маскирани и очевидно добре организирани лица, което ние остро осъждаме”’ заяви Йорг Золфелнер, председател на управителния съвет на EVN България.

 

Днес хиляди пловдивчани излязоха на протест срещу дружеството. Подробностите ТУК.