Над милион и половина кълчиха кълки в Рио

Свят

10-02-2013, 13:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Самба, самба...

Карнавалът привлича стотици хиляди туристи

Стотина души бяха арестувани за дребни престъпления по време на вчерашния купон на фестивала в Рио, участниците в който се опитаха да счупят рекорда на Гинес за най-много танцуващи под звучите на една група. Вчера се стекоха 1,5 млн. фенове на самбата, предаде BBC.

Веселбата на Кордао до Бола Прета отпочна в 10 ч. местно време.

Многомилионното множество се отдаде на ритмите на самбата под звуците на оркестри, разположили се на платформи по булеварда. От днес до понеделник фестивалът навлиза в най-горещата си част – надпреварата между професионалните училища по самба. Според прогнозите фестивалът трябва да привлече 1,1 млн. туристи и да донесе приходи от 650 млн. долара за местната икономика. Хотелите и ресторантите се пукат по шевовете си и да се намери свободно място е повече от късмет. Звезди като актьорите Уил Смит и Меган Фокс вече "се разписаха" като гости на веселбите в Рио.

За Бразилия тазгодишният фестивал е важен тест за инфраструктурата на Рио с оглед на предстоящи големи спортни събития в страната, вкл. Световното първенство по футбол през 2014 г. и олимпийските игри през 2016 г.