Хайде на лазанята с конско!

Животът

10-02-2013, 14:50

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Британци и румънци в спор за мръвката

Лазаня с конско месо предизвика скандал.

Конското месо, за което беше установено, че е използвано вместо говеждо в замразена лазаня, е с румънски произход. Това съобщи представител на френската компания, която е произвела лазанята в един от своите заводи в Люксембург.

Първоначално е бил заподозрян един от френските доставчици, но след проучване е установено, че месото идва от Румъния.

Разкритието предизвика голям скандал във Великобритания, където много почитат конете. Консумацията на конско на Острова се смята за табу.

Готовите ястия бяха иззети от търговската мрежа.

Румънски специалисти от хранително-вкусовия сектор отхвърлиха днес обвиненията на френския доставчик, замесен в скандала с лазанята с конско месо във Великобритания, като заявиха, че коренът на проблема не е в Румъния.

Не мога да повярвам, че румънска кланица е могла да достави конско месо под етикета на говеждо заради контрола, който се прави системно в кланиците, заяви за АФП президентът на профсъюза на хранително-вкусовата промишленост Драгош Фрумозу.

Според него, ако случаят по някаква случайност е такъв, френският вносител е бил задължен да провери качеството на месото при приемането му още повече, че става дума за голямо количество.