Чернобил и храната ми докараха рака, тъжен е Пепи Гюзелев

Общество

10-02-2013, 18:42

Снимка:

Facebook

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Щурецът" се бори за живота си с коварната болест

Музикантът от "Щурците" Пепи Гюзелев научил през декември, че му остават 4 месеца живот. Така го предупредили лекарите. Но той вярва в живота и се моли за себе си и за всички българи.

За личната си драма и желанието да продължи напред с песните той разказа в новото предаване на Мартин Карбовски по ТВ7.

Свързва тежката си диагноза с Чернобил. Тогава българското правителство се скри, а на нас нищо не ни каза. Тогава валя у нас дъжд, който ми се отрази, спомни си певецът. От същото си отиде и Георги Минчев, каза той.

Според Пепи виновни за такива заболявания са храната, която консумираме и чернобилската трагедия. Певецът разказа, че има тумор, заради който често забравя думи.

"Искам да благодаря на всички хора в България, защото ние можем да подадем ръка на човек в нужда. За лечението му в чужбина не са му достигали 15 хил. долара и благодарение на дарения е събрал парите, за да замине отвъд океана да се лекува".

Като се върнал лекарите му казали, че може да яде и пие всичко. И болестта се върнала. Когато ми казаха, че ми остават 4 месеца през декември, спрях да мисля за болестта и започнах по-дисциплиниран начин на живот.

В момента съм готов със 150 песни. Продължавам да свиря, продължавам да композирам, каза Пепи Щуреца.