Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

10-02-2013, 20:43

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 11 февруари

София

 

От 09:30 часа представители на четири основни политически партии ще проведат дискусия на тема Интернет и дигиталния бизнес Събитието ще се състои в хотел „Шератон“.

От 10:00 часа председателят на Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта Яне Янев ще проведе работна среща с Главния прокурор на Република България във връзка с установени от експертите на Комисията гранд корупционни схеми в енергетиката. Срещата ще се състои в кабинета на Сотир Цацаров в Съдебната палата.

От 10:00 часа в Аулата на УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ще бъде отбелязан Европейският ден на епилепсията.


От 10:00 часа на официална церемония в зала „София” на Гранд Хотел София министърът на правосъдието Диана Ковачева ще подпише договорите по одобрените за изпълнение проекти по Норвежки финансов механизъм 2009-2014 между Министерство на правосъдието и бенефициентите.

От 11:00 часа в сградата на 105-то СОУ „Атанас Далчев”, ж.к. „Дианабад” Министерството на вътрешните работи и Българският Червен кръст ще отбележат Европейския ден на телефон 112.

От 11:30 часа в Регионалният център за опазване на нематериалното културно наследство на страните от Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО в София ще бъде открита фотоизложба „Пазител на традициите”.

От 11:30 ще се проведе пресконференция на Националното ръководство на ДСБ в централата на партията на бул. Витоша 18 (вход от ул. Кърниградска).

От 12:00 часа в Централен военен клуб, министър Цветан Цветанов ще награди победителя в националния конкурс „Пожарникар на годината – 2012 г.”

От 12:00 часа в Пресклуба на БТА, Инициативен комитет „Здраве за общините Девин, Борино и Доспат” и Сдружението на общинските болници в България /СОББ/ ще дадат пресконференция.

От 12.00 часа в сградата на МОСВ /бул. „Мария Луиза”, зала 103/, заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева ще връчи наградите на победителите в Националния конкурс за послание на Национална информационна и комуникационна стратегия за Натура 2000.

От 12:00 часа, в Народното събрание, съгласно изискванията на закона, гражданското Движение „Модерна България” ще регистрира широко представителен и надпартиен Инициативен комитет за организиране на подписка за национален референдум. Той ще е под наслов „Политици и закони – под граждански контрол”.

От 12:00 часа в София Прес - Движение Алтернатива “НАРОДА В ЕДИНСТВО” ще даде пресконференция на тема гражданското общество.

От 14:00 часа пред Централна сграда на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика (ИЯИЯЕ) към БАН /бул. Цариградско шосе 72/, акад. Стефан Воденичаров ще открие паметна плоча в чест на академик Христо Янков Христов (1915-1990 г.)-основател и първи директор (1972-1989 г.) на Ядрения институт към БАН.

 

От 14.00 часа президентът Росен Плевнелиев ще се срещне на “Дондуков” 2 с ръководството на Синята коалиция. Президентът ще даде начало на традиционния “месец на политическите консултации” с парламентарно представените политически сили.

От 18:00 часа в Културният център на СУ „Св. Климент Охридски" и Галерия „Алма Матер” ще бъде представена Изложба на рисунки, скици и фотографии (11 – 28 февруари 2013 г.)

 

Бургас
От 11:45 часа в сградата на ОУ „Св. Княз Борис I” ще се отбележи Европейския ден на телефона за спешни повиквания 112.
От 13:00 часа, в Капитанска зала на ИХ „България” в Бургас, ще се проведе пресконференция с участието на народните представители от „Коалиция за България” Румен Петков, Пламен Орешарски и Пенко Атанасов и председателя на Областния съвет на БСП - Бургас Атанас Зафиров

Варна
От 10:30 часа нродните представители от ГЕРБ Варна Лилия Христова и Емил Радев ще имат изнесена открита приемна за граждани в община Суворово в клуба на ГЕРБ на площад "Независимост". Предвидена е и среща на депутатите с кмета на общината и представители на местната администрация.


Пловдив
От 10:00 часа в Пресцентъра на БСП – Пловдив ще се проведе пресконференция на народните представители от КБ Захари Георгиев , Петър Мутафчиев и Милена Христова. Тема на пресконференцията е „Изборен кодекс и инфраструктура”.


Ловеч
От 15:00 часа във фоайето на Областен управител ще бъде открита изложба по повод 100-годишнината от Балканската и Междусъюзническата война.

Видин
От 11 часа в Пресклуба на БТА във Видин ще се проведе пресконференция по актуални теми ще дадат депутатите от ПП ГЕРБ Любомила Станиславова и Владимир Тошев.
От 12:30 часа пресконференция ще даде Негово Превъзходителство Темиртай Избастин - посланик на Република Казахстан у нас, който пристига на посещение във Видин на по покана на кмета на общината Герго Гергов.

Димово
От 11:00 часа в сградата на община Димово ще проведе информационен ден с общинската администрация.

Плевен
От 10.00 часа в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център на МУ-Плевен ще се проведе официалното откриване на академичната година за англоезичните възпитаници на университета.