Пияна, заляна и окаляна докторица дежури в Александровска

Мисия София

11-02-2013, 07:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Пациент: Залиташе, не можеше да ходи, нищо не й се разбираше!

Офталмоложка от Александровска болница в столицата е пристигнала на дежурство във видимо нетрезво състояние. За поредния случай на пиян лекар на работно място съобщи bTV.

Марио Владимиров придружава баща си до очния кабинет в лечебното заведение. Лекарят на смяна им препоръчва да изчакат колежката, която застъпва нощна смяна, защото тя вече била запозната с проблема на пациента от предишен преглед.

"Когато дойде, ние бяхме наистина потресени, защото докторката беше във видимо нетрезво състояние, не можеше дори да ходи в права линия. Залиташе, опита се да говори, но почти нищо не й се разбираше. Беше падала, като лактите и колената й бяха кални, имаше ожулване по лицето", обясни Марио Владимиров.

Въпреки състоянието си офталмоложката настояла да помогне на пациента.

"Тя се опита да ни покаже, че не й треперят ръцете и след като видя, че не желаем да ни преглежда каза, че не я разбираме и че всъщност си има проблеми", допълни Владимиров.

За сериозни лични проблеми потвърждават и колегите й от болницата. Лекарката работела в лечебното заведение от 20 години. Досега не е имала подобен инцидент.

Началникът на Очната клиника, доцент Ива Петкова, веднага извикала друг колега да я замести, а пияната офталмоложка била пратена вкъщи.

"Последствия при всички случаи ще има", обясни тя.

Пияната лекарка е отстранена от работа до изясняване на обстоятелствата. Тя ще даде обяснения утре пред началниците си. Здравният минситър Десислава Атанасова също е запозната с инцидента. Мнението й е категорично - ако се докажат свидетелските показания лекарката ще загуби работата си.