Сатирата се тресе от скандали

Мисия София

11-02-2013, 11:16

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Милото срещу старата гвардия от актьори

Сатиричният театър продължава да се тресе от скандали.

На двата фронта са директорът Калин Сърменов срещу няколко актьора, сред които ветераните Павел Попандов и Мария Статулова.

"Вчера ме обвиниха, че съм мързеливец. В тази връзка искам да кажа, че Калин Сърменов е прав. 40 години аз мързелувам в тази професия. Мързелувах в стотина филма, в 30-на театрални постановки. И така ми се услади този мързел, че в Сатирата за 2 часа изкарвам 600 лв. И установих, че съм глупак. Защото си подадох молба за пенсиониране. Вместо да взимам към 600 лева, аз ще взимам 250. От това къде по-голяма глупост". Това каза актьорът Павел Попандов пред bTV.

Вчера в ефира на TV7 Сърменов пък заяви, че Мария Статулова и Павел Поппандов и "всички останали мързеливци" не дават добър пример на младите.

"Но Калин Сърменов не казва, че в тази постановка, в която участвам, носи на театъра 10 000 лева и това представление се поставя един път в месеца", продължи да се защитава още Попандов.

Актьорът смята, че Сърменов спестява истината, че Мария Статулова напусна, че Филип Трифонов напусна.

"Не може в театъра, в кабинета на директора да има три снимки на Калин Сърменов с премиера", възмущава се Попандов. "Когато е овластен един директор, много лесно той може да вдигне един актьор на трупчета".

Актьорът сподели още, че старата кола на Сърменов е продадена на Сатиричния театър.

"Как я е продал, аз не се бъркам в тези неща. Излиза, че след като си рекламно лице на една фирма, не можеш да си продадеш собствената кола на държавното предприятие. Това как ще го тълкувате? Има си документи за тези неща и може да се види – как, кога, на каква цена е купена тази кола", допълни възмутено актьорът.