Седмица на рока в Пловдив

Пловдив Лайф

11-02-2013, 12:52

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Шест рок вечери в града

Пловдив ще бъде домакин на Седмица на рока, която ще бъде всяка вечер от 12 до 17 февруари на сцената на рок-клуб "Полинеро". Там ще си дадат среща три поколения пловдивски рок музиканти и приятелите им от цялата страна.

Поводът за събитието е 6-та годишнина от създаването на клуба и то ще бъде под мотото „6 години – 6 вечери!“, предаде Радио Пловдив. Повече от 14 групи и музиканти ще гастролират през 6-те вечери на пловдивска сцена като сред тях са Милена Славова, Торнадо, Рока Рола, Зуум, Кросфайър, Дарк ъф спирит, Енд ъф пейн, Дрийм уайлд.

Особена вечер ще е втората – сряда, когато пловдивската публика ще види първите, които са свирили рок под тепетата в самото начало – зората, обясни организаторът Владислав Ботев.

Че в тези години Пловдив е бил рок-сотлицата на България, потвърди и доайенът на рокаджиите под тепетата Ванко Филибето. И връзката към днешните времена – като основен проблем пред младите рок банди батковците очертаха липсата на места за изява, тъй като клубовете работят обикновено след 22 часа и на учениците е забранено да ходят там. Решението според Тони Арнаудов – Сатаната е в местните власти.

По време на Седмицата на рока в Пловдив – освен авторска музика на поканените банди, публиката ще чуе и трибюти на хард и хеви класиката.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"