Митничари сгащиха 4-има с близо 500 електронни цигари

Крими

11-02-2013, 14:47

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Налепили контрабандата с тиксо под дрехите си

Двама мъже и две жени бяха сгащени на граничния пункт в Малко Търново с близо 500 електронни цигари, които се опитали да внесат нелегално у нас, като ги налепили с тиксо по телата си и ги прикрили с дрехите си.

Според данни от митницата нарушителите носели в себе си и над 180 зарядни устройства за е-цигарите.

Те са спипани при рутинна митническа проверка на "Фолксваген" с турска регистрация, който пътувал от България за Турция. Двете жени и единият от мъжете са нашенци, с тях пътувал и турски гражданин, уточняват от агенция Митници.

След проверката, всички пътници са посочили в писмените си обяснения, че електронните цигари са собственост турчина с инициали R.B., което е признал и самият той.

Срещу 40-годишния мъж от Одрин е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Контрабандните електронни цигари и зарядни устройства са иззети с протокол.

Три опита за нелегален износ на електронни цигари от България за Турция са пресечени от българските митнически служители на граничните митнически путктове в Малко Търново и Лесово през последните дни при проверки на два леки автомобила и един туристически автобус. Иззети са общо 926 устройства, както и пълнители и зарядни.

Митническите служители обясняват зачестилите опити за такава контрабанда с по-ниската пазарна цена на електронните цигари в България в момента при нарастналото им търсене и цени на пазара в Турция, след въведената забрана за пушене дори на открито на обществени места в южната ни съседка.