Контрабандисти "изпушиха" на митницата, ама електронно

Крими

11-02-2013, 14:58

Снимка:

агенция Митници

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Заловиха четирима облепени с 466 електронни цигари

Четирима души "изгоряха" на митницата на Малко Търново, след като бяха заловени с 466 контрабандни електронни цигари и 186 зарядни устройства за тях. Те пътували с кола с турска регистрация, а контрабандната стока била залепена с тиксо по телата им.

Две жени и единия мъж били българи, а четвъртия задържан е турски гражданин. На излизане от страната те заявили, че няма какво да декларират, но привлекли с държанието си митничарите.

По телата на жените били закрепени общо 360 електронни цигари, а при мъжете останалите бройки и зарядните. При разпитите всички заявили, че турчинът е собственик на стоката, самият той също признал.

Цигарите са конфискувани, а на 40-годишния комшия от Одрин е съставен акт.

Митничарите от пунктовете Малко Търново и Лесово отчитат трети опит за нелегален износ на електронни цигари от България за Турция през последните дни при проверки на два леки автомобила и един туристически автобус.

Иззети са 926 контрабандни електронни цигари, както и аксесоари за тях-пълнители и зарядни устройства.
Митническите служители обясняват зачестилите опити за такава контрабанда с по-ниската пазарна цена на електронните цигари в България в момента при нарасналото им търсене и цени на пазара в Турция, след въведената забрана за пушене дори на открито на обществени места в южната ни съседка.