Ползваме Колодрума срещу 11 000 на ден

Мисия Пловдив

11-02-2013, 15:08

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Довършват спортната зала с 28 милиона лева

Договорът за довършване на многофункционалната спортна зала Колодрума, на стойност 28 милиона лева, ще бъде подписан утре. Контрактът с фирмата изпълнител – Главболгарстрой, ще бъде скрепен утре в 10:30 в заседателната зала на Общината. Това обяви кметът Иван Тотев.

Парите за проекта били преведени миналия петък. Сега изпълнителят ще се концентрира върху завършването на самата зала. Тя трябва да е готова за европейското първенство по гимнастика през май догодина. Срокът по договор е 360 дни. Освен това Главболгарстрой ще получи аванс от 20 млн. С тези пари ще бъдат поръчани елементи за фасадата и обзавеждането на сградата. В зависимост от събитето тя ще може да побира между 6500 и 8400 седящи зрители. При включването на правостоящи при концерт посетителите могат да стигнат и 9000 души.

Има проект за целия район около Колодрума. Той включва изграждане на парк в съседство, прекарване на шосейни връзки с околните булеварди, за закрит паркинг с фотоволтаични панели. Към момента обаче целта е да стигнем до Акт 16. Някои от множеството дейности може и да отпаднат в последствие, отбеляза Тотев.

Кметът изтъкна, че ще бъде обявен и конкурс за името на залата. Към момента се планира цената за тази чест да е близо 600-700 хиляди лева на година. До месец ще бъдат готови и тарифите за ползване на залата. Към момента се визират суми от порядъка на 10-11 хиляди лева на ден. Ще се стараем обаче да сме максимално гъвкави и конкуретни, посочи още градоначалникът.