Акулите стягат стадиона в Акациите за ДЮШ

Спорт

11-02-2013, 15:27

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Tри момчета от набор 95 ще бъдат следени от старши треньора на представителния отбор

Футболната академия на Черноморец (Бургас) ще може да разчита на нови два терена за пролетта на 2013-а година, като единият ще бъде само за мачове. Това са централният терен на стадион "Черноморец" и игрището на мястото на балона на същия спортен комплекс, което ще бъде използван за тренировки. 

Терените са подготвени и възстановени със собствени средства, както и с помощ от частни спонсори и приятели. Мачовете на малките акули ще започнат да се играят на централния терен на стадион Черноморец още от другия месец. 

Така школата на акулите ще продължи работата си на игрища на Кампуса, на общинския комплекс в жк "Славейков", както и на стадион "Черноморец". Новината за малките подобрения в школата на клуба идва в момент, когато доста хора предричаха мрачно бъдеще за клуба. За да бъде пълноценна работата на треньорите и ръководството на школата обаче има нужда от още подобрения. 

"Надяваме се на малка помощ от Община Бургас, за да можем да работим пълноценно. Ако такава помощ дойде, ще можем да съберем всички възрасти на стадион Черноморец. Знаем, че е криза и навсякъде е трудно. Но школата на Черноморец е най-многолюдната спортна структура за деца и юноши в целия регион. Това са нашите деца, които не бива да бъдат лишавани от спорт, затова помощта е необходима", коментира пред БТА директорът Алекси Желязков. 

Въпреки трудностите, академията на "акулите" продължава да произвежда качествени попълнения във всяка възраст. Последните две доказателства са Милчо Ангелов и Станислав Дрянов от набор 1995, вече част от първия отбор. Още поне три момчета от тази възраст ще бъдат следени от старши треньора на представителния отбор Димитър Димитров-Херо от лятото. 
Не по-малко са качествените бъдещи футболисти от следващите генерации. Цели пет момчета от набор 1998 са неизменна част от регионалния тим на Източна България, от който ще бъде изграден бъдещия национален отбор в тази възраст. Талантът от набор 2000 Денислав Минчев пък изкара едномесечен лагер във Франция и прочутата школа на Оксер заради него ще прати свой човек на пролет в България.